XXXV. Libanapok a Vadászkürtben

XXXV. Libanapok a Vadászkürtben, újbor hetek 2017!

2017. október 28 – 2017. november 12.

Nálunk a libaételeket egész évben megtalálhatják az étlapon, de úgy tartják Márton nap táján a legjobb a liba húsa, zúzája és mája.

Örülünk, hogy ismét éttermünkben köszönthetjük Önöket, az 1983 óta minden évben megtartott , az év egyik kiemelkedő és kedvelt rendezvényén a

Libanapok a Vadászkürtben! Márton napi libavacsora, újborok!

Ezek a fogalmak összetartoznak.

A XXXV. Libanapok a Vadászkürtben : alkalmat adnak, hogy bemutassuk Önöknek milyen gazdag az éttermünk libaételek választéka! Hagyományos és új receptjeink szerint készítve, megtartva a tradíciós libaételeket remek  soproni és más borvidékek újboraival fogyasztva az igazi!

Az étteremben már kóstolhatók a remek 2017 évjáratú újborok:

Soproni termelők Primőr borai!

Márton napi újborajánlatuk (35.) 2017
Márton napi újborajánlatuk (35.) 2017

Taschner: Irsai Olivér 2017, Kékfrankos rosé 2017

Vincellér-ház: Zenit 2017, Zweigelt rozé 2017,  Zweigelt 2017

Más magyar borvidékek újbor ajánlatai Márton napra!

Pannonhalmi St. Martinus 2017, Légli: Zenit & More 2017

Bock: Porta Géza Rosé 2017, Gere Weninger: Villányi rosé 2017

Ebben az évben nagyszerű a birstermés, ez a nehezen feldolgozható gyümölcs, kiváló kiegészítője a liba és vadételeknek!

Libaleves csuporban a főnökasszony ízlése szerin, Libamáj roston-rántva, Ropogós libacomb az ősz ízeivel, Ropogós libamell, Ludaskása… és még számtalan libaétel az ajánlatunkból!

Tel: +36/99/314-385  vagy, e-mailben!

Asztalfoglalás ajánlott a Vadászkürt étteremben!

XXXV. Libanapok a Vadászkürtben

Libanapok (35.) étlap

Hideg libamáj saját zsírjával2500Ft

Lila hagymával, pirítóssal

Libamájfalat pirítóssal2000Ft
Libaleves csuporban a főnökasszony ízlése szerint900Ft
Libaaprólék leves lúdgége tésztával, mint 35 éven át500Ft
Ludaskása1900Ft

A liba húsát zöldségekkel, kerti fűszerekkel, köleskásával elkészítjük, rostélyon májából szeleteket sütünk, majd házi vegyes vágott salátával asztalra adjuk.

Libamáj „Kedvenc módra“ párolt rizzsel, rácsos burgonyával3300Ft

Libamáj roston, rántott almakarikákkal, áfonyával

Hizlalt libamáj roston, burgonyapürével és füge Chutney-val3300Ft
Hizlalt libamáj “Gellért módra“, friss lecsóval és párolt rizzsel3300Ft
Hizlalt libamáj panko morzsában sütve vegyes körettel2900Ft
Ropogós libamell hagymás törtburgonyával, birsalma befőttel2600Ft
Ropogós libacomb az ősz ízeivel3600Ft

sült almával, gesztenyével, aszalt szilvával, párolt káposztával, petrezselymes burgonyával

Libacomb ropogósra sütve, csípőskolbászos-lecsós tarhonyával2900Ft
Ropogós libacomb szalvétagombóccal és párolt káposztával2900Ft
Ropogós libacomb lepirított káposztáskockával 2900Ft
Nagymama birsalmás palacsintája1000Ft

birsalmával töltve, csokoládéval és pirított mandulával

Gesztenyepüré fekete szeder mártással, tejszínnel1000Ft