Krémleves Nemzeti színekben

Krémleves Nemzeti színekben

Krémleves Nemzeti színekben

Krémleves Nemzeti színekben
Krémleves Nemzeti színekben

Krémleves Nemzeti színekben, hagyományosan elkészítjük Március 15-én a közkedvelt Tricolor krémlevesünket!

  • A zöld színt természetesen medvehagyma krémleves jelképezi (a természet első ajándéka)
  •  a piros színt paradicsom biztosítja,
  • a fehér színt évente változó alapanyagból készítjük el.

( az idén például burgonyából készül, de készítettük már zellerből is)

Nemzeti menüvel várjuk Önöket!

Foglaljon asztalt!

Medvehagyma a természet ajándéka!
Medvehagyma a természet ajándéka!

Mi már évtizedek óta használjuk, Magyarországon közismertté azonban csak pár éve vált!

A leírások szerint április – májusban található, de évek óta a március 15-i Nemzeti Ünnepen már mindig szedhető volt,

így a a Krémleves Nemzeti Színekben zöld levese állandóan a medvehagyma krémleves volt, és lesz az idén is!

Sopron környéké is bőségesen található, fontos azonban, hogy tisztában legyünk a szedés, felhasználás módjával!

Természetesen nem bonyolult, csak arra kell figyelni, hogy virágzás előttig szedjük!

A frissen szedett medvehagyma megmosás után azonnal felhasználható, még az is szívesen fogyasztja majd,

aki egyébként a fokhagymát nem szereti!

Finom fokhagyma íze van, remek (decens) illata, épp ezért igazán nem is téveszthető össze a gyöngyvirággal,

a levelek formája is más, a gyöngyvirág később is bújik ki, a virágja is más!

A medvehagyma okoldalúan felhasználható, a tavasz első primőr terméke,csak egy kis kreativitás kell,

és remek főételt készíthetünk vele.