Barlangszínház Fertőrákos Kőfejtő

Barlangszínház Fertőrákos Kőfejtő, Miocénpark

Barlangszínház Fertőrákos Kőfejtő

Barlangszínház Fertőrákos Kőfejtő, Miocénpark

Barlangszínház Fertőrákos Kőfejtő, Miocénpark
Barlangszínház Fertőrákos Kőfejtő,

Barlangszínház, már maga a név is sejtelmes, izgalmas, vajon hogy nézhet ki?

Ki-ki a saját elképzeléseit vetíti ki, azt ajánlom, hogy semmiképpen ne hagyják ki soproni programjukból, egyedülálló élménnyel lesznek gazdagabbak!!

Minden helyszínt, melyet szálló, vagy éttermi vendégeinknek tovább ajánlok személyesen keresek, keresünk  fel. Így történt a Barlangszínházzal is!

Különösen kritikus, de szerető figyelmességgel látogatom meg a jelentős felújításon, átépítésen átesett, majd újra megnyitott épületeket.

Itt a szó szoros értelmében nem is épületről (arról is) van szó, leginkább egy monumentális katedrálishoz tudnám hasonlítani, mely reményeim szerint a kultúra szentélyeként európai hírnévre tehet szert, ahova egy-egy nagyszerű előadás kedvéért zarándokolnak majd az emberek!

Modern nézőtérrel, 760 nagyon kényelmes fűthető székkel, korszerű színháztechnikával, előadás közben is szinte pillanatok alatt átrendezhető jelenetekkel találkozhatunk. A fergeteges, lendületes előadás végén nem marad el a taps sem, ami megtöbbszöröződik a remek akusztikának köszönhetően!

Egyedülálló élményt nyújt, kiváló akusztikájával a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház!

Kirándulóként ha a kőfejtő tetejéről a tanösvényről lenézünk, lent egy ember a hatalmas oszlopok mellett csak egy kis pontnak látszik, mégis milyen csodás dolgokat tud véghezvinni!

Még kitérőt is érdemes tennie, bepillantást nyerhet  a nem is olyan közeli múltba, nagyon érdekfeszítő végighaladni a tanösvényen, nem is beszélve a csodás panorámáról, ha szerencséje van éppen naplementekor ölelheti magához kedvesét és egy hasonló selfie-t készíthet magukról, mit amilyennel a Vadászkürt panzió előterében láthat: Duics Pál Úr fotóján! Csók (a Fertőparton)!

Biztos vagyok benne, hogy az ismerősei nem hiszik el, hogy ez a kép a fertőparton készült, biztosan tengerpartra gondolnak.

De ez a csodálatos Sopronban és Sopron környékén, mesés helyek vannak, bizonyosodjanak meg személyesen erről!

Felhívás!

Készítsetek, a Fertőparton, Eszterházán, Sopronban, vagy környékén naplemente selfit, a legjobb felvétel készítőjét párjával vendégül látjuk egy 4 fogásos vacsorára a Vadászkürt panzió és étteremben!

Eredményhirdetés 2016. december 6-án!

Kiírás és jelentkezés itt: https://vadaszkurt.hu/keszitsetek-naplemente-selfie-t/

Jó szórakozást, kellemes élményekben gazdag kirándulást kívánva: Bausz Gyula és Bausz Gyuláné

Tudástár, megtörtént események, praktikus tanácsok dióhéjban:Ezt a tájékoztató részt a Barlangszínház honlapjáról vettem át!

  • Dohnányi Ernő (1877-1960), a híres zeneszerző, karmester, zongoraművész, pedagógus látta meg először, hogy ez a helyszín kiválóan alkalmas szabadtéri játékok rendezésére.
  • Kóh Ferenc bariton 1937-ben fedezte fel magának a kőfejtőt. Baráti társaságával többször tartott itt műsoros énekléseket. Kitapasztalta, hogy a fellépőknek legjobb a csarnoknak háttal állva, míg a hallgatóságnak fél karéjban, a csarnokkal szembeni lejtőn elhelyezkedni.
  • 1937. június 27-én, vasárnap este kezdődött a “tündérszép éjszaka”. Operarészletek csendültek fel a Kőfejtőben a fáklyák fényénél, színes fényszórókkal, fekete háttérrel, és odafönt a csillagokkal. A rendezőség helyből toborozta az óriási számú statisztériát. 1500 rákosi néző tapsolt a falu másik felének.
  • A 743 férőhelyes Barlangszínház alapítója Várady György, a Győri Kisfaludy Színház volt igazgatója. A remek akusztikájú teremben 1970. június 27-én tartották az első előadást. 1985-ben nagyobb átalakítás következett, ennek során a színpadra világítást szereltek, a nézőteret padlófűtéssel, kényelmes székekkel látták el.
  • Napjainkban az Európai Unió segítségével sikerült modern, minden igényt kiszolgáló színházzá és igazi élményt adó látogató központtá fejleszteni a kőfejtőt.
  • A felújított Fertőrákosi Barlangszínház 2015. június 19-től, szinte az év teljes időszakában várja változatos programkínálattal a nézőket.

Kedves Közönségünk!

A barlangszínházi előadásokra autóbusz járatokat indulnak
Indulás időpontja, helye: 19.30 Autóbusz állomás, Sopron, Lackner K. utca 9. Felirat az autóbuszon: Fertőrákosi Barlangszínház.
Az utazási szolgáltatás a menetjegy megváltása mellett vehető igénybe! Menetjegy ára: 250,- Ft
Az autóbusz a menetrend szerinti járat valamennyi megállóhelyén megáll.
Az előadást követően a Kőfejtő elől indul vissza az autóbusz Sopronba.

http://www.fertorakosikofejto.hu/