Erdei tornapálya
a soproni Lőverekben!

Tegyen pár lépést az egészségéért! A láb mindig kéznél van!
Sopronban mindennek története van, gondolták volna, hogy a Parkerdő kialakításának gondolata Muck András (1851-1925) erdőmester-erdőgondnok nevéhez fűződik? Jelzett turistautakat, kilátókat, menedékházakat építettek, fellendült az eredi turizmus, ez a fellendülés a 2. világháború végéig tartott! Az ezt követő időszakban a sok fontosabb feladat miatt is (pl. a bombatámadások romjainak eltakarítása) az erdei turizmus megszűnt a soproni erdőkben!
Az ország első “Parkerdeje” valamint az ugyancsak az országban első “Erdei Tornapálya” hívja-várja Önöket,
a kiváló ötlet megvalósítása, a nemes elődök méltó követőinek köszönhető, megérdemlik, hogy név szerint is megemlítsük őket!
A fejlesztési tervet dr. Csapody István, dr. Juhász Miklós, dr. Mollai Jánosné Csapodi Gabriella dolgozták ki 1971-ben!
Rajtuk kívül még számos kiváló soproni kötődésű botanikusról, erdészről sem feledkezzünk el, akik szintén sokat tettek a Soproni erdőkért!
(Kitaibel, Gombocz, Kárpáti, Csapody, Roth)
Számtalan kilátó, forrás, emlékmű található a Soproni erdőkben, egészen a Kelta időktől kezdve, az utókor beszédes nevek formájában állít emléket ezeknek pl. ” Dalos-hegy” “Dalos-kő” az 1986-ban ott tartott dalostalálkozóra emlékeztet!
Szerényen jelezzük, hogy a Vadászkürt Panzió és Étterem is emléket állít ennek a jeles eseménynek a maga módján!
Országos receptversenyen első helyezést szerzett regionális menü összeállításunk, mindkét meghirdetett kategóriában:
Ebéd : országos receptverseny ebéd kategória I. helyezett
Avar saláta, olivás- fokhagymás házi kenyérrel
Borajánlat: Taschner: Zöld Olivér Pezsgő
Fertőparti fogas filé burgonyapalástban sütve, rozmaringos tarlórépa raguval, vaslapon sütött sütőtök szeletekkel
Borajánlat: Weninger: Fehér burgundi (Pinot Blanc)
Nagymama birsalmás palacsintája, keserű csokoládé csíkokkal, mandula forgáccsal, némi tejszínrózsával és kerti borágóval
Borajánlat: Iváncsics: Soproni Zöldveltelini késői szüret
Vacsora: országos receptverseny vacsora kategória I. helyezett
Márton nap felé ballagó libának mája, enyhén csípős színes lecsóval, friss burgonyás kenyérrel
Borajánlat: Töltl Zweigelt
Dalos hegyi őzpörkölt sok vörösborral, vargányával, gesztenyeszemekkel, ropogós mangalica császár kockákkal, soproni babrétessel tálalva
Borajánlat: Jandl: Soproni Kékfrankos”Missió”
Borban párolt Jonatán alma, fahéjas diókrémmel töltve
Borajánlat: Luka: Soproni Merlot
Éljen a lehetőséggel, használja ki ezt a remek alkalmat! Az majdnem mindegy, hogy Sopronban melyik évszakban jár.
Sopron és az őt körülölelő erdő mindig tud kellemes kellemes meglepetést okozni, a kirándulás és jó pár tornagyakorlat elvégzése után, örömmel fogyaszthatják a kitűnő soproni borokat, vagy az őszi-téli idényben talán a közkedveltségnek örvendő “Dalos-hegyi őzpörköltünket, sok vörösborral, vargányával!