Epres napi desszert
A primőrök dicsérete!
Napi ajánlatok az éttermünkben primőrökből, leírással, étvágy fokozónak, arról, hogy milyen napi ajánlattal találkozhatnak a Vadászkürt étteremben!

Eper:
Nagy öröm, amikor megjelennek a primőrök a hosszú tél után!
A sort mint mindig a medvehagyma nyitja, majd követik egymás után a várva várt tavaszi újdonságok!
Spárga:
Korai megjelenésével a spárga, mely nagy örömünkre hosszú spárgaszezonnal örvendezteti meg a spárgaételek kedvelőit.
Sokféleképpen feldolgozható és mindig izgalmas ételeket lehet vele készíteni:
Előételként például látványos és kitűnő spárgaételt készíthetünk, ha főzés után jeges vízben azonnal lehűtjük (zöld spárga)!
Így megőrzi remek színét, majd spirálhámozóval egyenletes mélyedést vájunk a spárgasípokba, melyet mintegy gyöngyökkel a lazackaviárral töltünk meg.
Egy nagyon finom, étvágyfokozó előételt kapunk! Milyen szép is a magyar nyelv, milyen kifejező!

Spárgával-sajttal töltött csirkemell
Spárgával-sajttal töltött csirkemell, kerti fűszeres sörtésztában, zöldborsós rizzsel.
Ez az ajánlatunk nagy népszerűségnek örvend a vendégeink körében.
Nem véletlenül, mert képzeljen el egy kívül ropogós, belül a sajttól lágy szaftos ételt, melyben a spárgasípok finoman roppannak minden falatnál.
Ezt még csak fokozza, hogy a sörtésztába friss kerti fűszereket vágunk, amelyeket a sütéstől még intenzívebben lehet érezni!
Éttermünkben ötvözzük a hagyományosan elkészített ételeket, a finom hozzávalókkal, mint például a spárgával, medvehagymával, rebarbarával, eperrel!
Tejes borjú szűzpecsenye petrezselymes újburgonyával és spárgával
Borajánlat: Szepsy: Tokaji Furmint Dorgó 2015
A borról: A összesen egy hordónyi tétel, a Tokaji boroknál megszokottnál alacsonyabb alkoholtartalom, rendkívül feszes szerkezet. Lime és citrusok.
Ez a napi ajánlatunk hamar elfogyott, köszönhetően annak, hogy előre jeleztem vendégeinknek ezt a ritka és remek ajánlatot!
Ennek a főételnek a desszertkísérője/ajánlata volt az epres napi desszert!
Borajánlat: Iváncsics: Soproni Zöldveltelini késői szüret 2015
Úgy gondolom, ez egy remek kombináció volt:
Vélemény: a bor remek összhangban volt az étellel, a tejes borjú rostlapon sütve, majd a tálalás előtt kitűnő vajon befejezve, mely tartalmas szaftot egy egész kevés lime hangolt a borhoz, az újburgonya sok petrezselyemmel és spárgasípokkal pedig ennek a remek bornak a minerális támogatását élvezte!
A soproni Vadászkürt étterem, nem csak a desszertekhez kínál rendkívüli borválasztékából remek borokat, hanem a erőteljes Tokaji borok jelenléte miatt, szinte minden ételhez tud a vendégeinek változatos ajánlatot adni!