Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes
Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes

A nyárelő újabb ajándéka, a cseresznyés rétes:

Gyönyörű piros, ropogós cseresznyénk lett az idén, igaz ebben az évben kevesebb termett, de ebből lesz az igazán remek rétes!

  • Finom ropogós cseresznyéből,
  • hagyományos rétest sütünk,
  • egy kis durvára vágott diót is teszünk a cseresznye közé,
  • amitől az egyébként is finom szaftos rétes mennyei és roppanós lesz!
  • Az idén a cseresznye termés kevesebb lett, köszönhetően a virágzást követő hűvös, szeles időjárásnak,
  • de a szemek íze és nagysága kárpótol bennünket.

Az érési idő feltűnően gyors lett, így a korábban tapasztalt két hét helyett 4-5 napra csökkent az igazán naponta frissen szedhető cseresznye szezonja.

Javaslom, hogy mindenki most fogyassza el a cseresznyés rétesét, mert később már nem lesz, egyrészt a gyors érés miatt, másrészt a kevesebb mennyiség miatt!

Persze előttünk vannak még a sokoldalúan felhasználható nyári gyümölcsök, mint az éppen lefutó eper, amit követ a málna, majd a következő lesz a meggy, sárgabarack és így tovább!

Mindegyik gyümölcshöz megvannak a kipróbált receptjeink, és természetesen új felhasználási formákkal is jelentkezzünk, ami nem zárja ki természetesen, hogy nagyanyáink bevált receptjeit is fellapozzuk!

 

Várjuk Önöket!

 

Bausz Gyuláné mesterszakács a rétesnyújtó

Bausz Gyula a rétes (maga is szerencsés cseresznyés rétes kedvelő és fogyasztó) valamint borajánló