Erdei tornapálya

Erdei tornapálya

a soproni Lőverekben!

Erdei tornapálya
Erdei tornapálya

Tegyen pár lépést az egészségéért! A láb mindig kéznél van!

Sopronban mindennek története van, gondolták volna, hogy a Parkerdő kialakításának gondolata Muck András (1851-1925) erdőmester-erdőgondnok nevéhez fűződik? Jelzett turistautakat, kilátókat, menedékházakat építettek, fellendült az eredi turizmus, ez a fellendülés a 2. világháború végéig tartott! Az ezt követő időszakban a sok fontosabb feladat miatt is (pl. a bombatámadások romjainak eltakarítása) az erdei turizmus megszűnt a soproni erdőkben!

Az ország első “Parkerdeje” valamint az ugyancsak az országban első “Erdei Tornapálya” hívja-várja Önöket,

a kiváló ötlet megvalósítása, a nemes elődök méltó követőinek köszönhető, megérdemlik, hogy név szerint is megemlítsük őket!

A fejlesztési tervet dr. Csapody István, dr. Juhász Miklós, dr. Mollai Jánosné Csapodi Gabriella dolgozták ki 1971-ben!

Rajtuk kívül még számos kiváló soproni kötődésű botanikusról, erdészről sem feledkezzünk el, akik szintén sokat tettek a Soproni erdőkért!

(Kitaibel, Gombocz, Kárpáti, Csapody, Roth)

Számtalan kilátó, forrás, emlékmű található a Soproni erdőkben, egészen a Kelta időktől kezdve, az utókor beszédes nevek formájában állít emléket ezeknek pl. ” Dalos-hegy”  “Dalos-kő” az 1986-ban ott tartott dalostalálkozóra emlékeztet!

Szerényen jelezzük, hogy a Vadászkürt Panzió és Étterem is emléket állít ennek a jeles eseménynek a maga módján!

Országos receptversenyen első helyezést szerzett regionális menü összeállításunk, mindkét  meghirdetett kategóriában:

Ebéd     : országos receptverseny ebéd kategória I. helyezett

Avar saláta, olivás- fokhagymás házi  kenyérrel

Borajánlat: Taschner: Zöld Olivér Pezsgő

Fertőparti fogas filé burgonyapalástban sütve, rozmaringos tarlórépa raguval, vaslapon sütött sütőtök szeletekkel

Borajánlat: Weninger: Fehér burgundi (Pinot Blanc)

Nagymama birsalmás palacsintája, keserű csokoládé csíkokkal, mandula forgáccsal, némi tejszínrózsával és kerti borágóval 

Borajánlat: Iváncsics: Soproni Zöldveltelini késői szüret

Vacsora: országos receptverseny vacsora kategória I. helyezett

Márton nap felé ballagó libának mája, enyhén csípős színes lecsóval, friss burgonyás kenyérrel

Borajánlat: Töltl Zweigelt

Dalos hegyi őzpörkölt sok vörösborral, vargányával, gesztenyeszemekkel, ropogós mangalica császár kockákkal, soproni babrétessel tálalva

Borajánlat: Jandl: Soproni Kékfrankos”Missió”

Borban párolt Jonatán alma, fahéjas diókrémmel töltve 

Borajánlat: Luka: Soproni Merlot

Éljen a lehetőséggel, használja ki ezt a remek alkalmat! Az majdnem mindegy, hogy Sopronban melyik évszakban jár.

Sopron és az őt körülölelő erdő mindig tud kellemes kellemes meglepetést okozni, a kirándulás és jó pár tornagyakorlat elvégzése után, örömmel fogyaszthatják a kitűnő soproni borokat, vagy az őszi-téli idényben talán a közkedveltségnek örvendő “Dalos-hegyi őzpörköltünket, sok vörösborral, vargányával!