Epres napi desszert

Epres napi desszert Vadászkürt étterem Sopron

Epres napi desszert

A primőrök dicsérete!

Napi ajánlatok az éttermünkben primőrökből, leírással, étvágy fokozónak, arról, hogy milyen napi ajánlattal találkozhatnak a Vadászkürt étteremben!

Epres napi desszert Vadászkürt étterem Sopron
Epres napi desszert

Eper:

Nagy öröm, amikor megjelennek a primőrök a hosszú tél után!

A sort mint mindig a medvehagyma nyitja, majd követik egymás után a várva várt tavaszi újdonságok!

Spárga:

Korai megjelenésével a spárga, mely nagy örömünkre hosszú spárgaszezonnal örvendezteti meg a spárgaételek kedvelőit.

Sokféleképpen feldolgozható és  mindig izgalmas ételeket lehet vele készíteni:

Előételként például látványos és kitűnő spárgaételt készíthetünk, ha főzés után jeges vízben azonnal lehűtjük (zöld spárga)!

Így megőrzi remek színét, majd spirálhámozóval egyenletes mélyedést vájunk a spárgasípokba, melyet mintegy gyöngyökkel a lazackaviárral töltünk meg.

Egy nagyon finom, étvágyfokozó előételt kapunk! Milyen szép is a magyar nyelv, milyen kifejező!

Epres napi desszert. Sopron étterem - Vadászkürt étterem spárga lazackaviárral A primőrök dicsérete!
Sopron étterem – Vadászkürt étterem spárga lazackaviárral
Spárgával-sajttal töltött csirkemell

Spárgával-sajttal töltött csirkemell, kerti fűszeres sörtésztában, zöldborsós rizzsel.

Ez az ajánlatunk nagy népszerűségnek örvend a vendégeink körében.

Nem véletlenül, mert képzeljen el egy kívül ropogós, belül a sajttól lágy szaftos ételt, melyben a spárgasípok finoman roppannak minden falatnál.

Ezt még csak fokozza, hogy a sörtésztába friss kerti fűszereket vágunk, amelyeket a sütéstől még intenzívebben lehet érezni!

Éttermünkben ötvözzük a hagyományosan elkészített ételeket,  a finom hozzávalókkal, mint például a spárgával, medvehagymával, rebarbarával, eperrel!

Tejes borjú szűzpecsenye petrezselymes újburgonyával és spárgával

Borajánlat: Szepsy: Tokaji Furmint Dorgó 2015

A borról: A összesen egy hordónyi tétel,  a Tokaji boroknál megszokottnál alacsonyabb alkoholtartalom, rendkívül feszes szerkezet. Lime és citrusok.

Ez a napi ajánlatunk hamar elfogyott, köszönhetően annak, hogy előre jeleztem vendégeinknek ezt a ritka és remek ajánlatot!

Ennek a főételnek a desszertkísérője/ajánlata volt az epres napi desszert!

Borajánlat: Iváncsics: Soproni Zöldveltelini  késői szüret 2015

Úgy gondolom, ez egy remek kombináció volt:

Vélemény: a bor remek összhangban volt az étellel, a tejes borjú rostlapon sütve, majd a tálalás előtt kitűnő vajon befejezve, mely tartalmas szaftot egy egész kevés lime hangolt a borhoz, az újburgonya sok petrezselyemmel és spárgasípokkal pedig ennek a remek bornak a minerális támogatását élvezte!

A soproni Vadászkürt étterem, nem csak a desszertekhez kínál rendkívüli borválasztékából remek borokat, hanem a erőteljes Tokaji borok jelenléte miatt, szinte minden ételhez tud a vendégeinek változatos ajánlatot adni!